Bezoek aan de voedselbank in Drachten.

De opbrengst van onze wandeltocht Het Goede Doel was dit jaar voor de voedselbank in Drachten. Zij wilden graag een boen-schrobmachine voor het schoonmaken van de vloeren. Deze hebben ze inmiddels aangeschaft en we werden uitgenodigd om deze te bekijken. De vrijwilligers kunnen nu op een gemakkelijke manier de vloeren schoonmaken. In het kader van de voedselveiligheid is dit nodig. Deze klus gebeurde tot nu handmatig en was erg arbeidsintensief.
Met de vrijwilligers van deze tocht zijn we op 22 mei op bezoek geweest.
Onder het genot van een kopje koffie met iets lekkers er bij kregen we eerst een interessante uitleg over wat de voedselbank doet en wat daar allemaal bij komt kijken. Hun doelstelling is het bieden van hulp aan mensen die in armoede leven.
Het tegengaan van verspilling van goede levensmiddelen
Doorverwijzen naar hulpverleners zoals Ping
De voedselbank tracht deze doelstellingen te bereiken door geschikte voedseloverschotten en andere levensmiddelen in te zamelen en kosteloos ter beschikking te stellen aan gezinnen die onvoldoende middelen hebben om in hun levensonderhoud te voorzien.

Doordat we een bedrag van € 5000 konden overmaken bleef er nog geld over om andere wensen in vervulling te laten gaan. Zo worden alle lampen vervangen door ledlampen en wordt de achterwand van het gebouw geïsoleerd. Deze investeringen zorgen er voor dat de energiekosten omlaag gaan. Tot slot wordt er nog geluidsisolatie tegen het plafond aangebracht.

Onze conclusie was dat het geld erg goed besteed is en zijn blij dat we jaarlijks een Goeden Doelentocht kunnen organiseren.

Voedselbank1

Voedselbank2

Gevonden voorwerpen:

Achtergelaten voorwerpen zijn aanwezig bij onze volgende wandeltocht.
Let op!! Als de rechtmatige eigenaar zich niet meldt dan gaan bruikbare voorwerpen naar de kringloop.
De rest wordt vernietigd.

Actergelaten bij de zomerwandeltocht van 17 augustus 2019.
- verstelbare nordic walking stokken.

De onderstaande voorwerpen zijn achtergelaten bij eerdere wandeltochten.
Als hierop geen reactie komt voor 4 september 2019, dan worden deze voorwerpen afgevoerd.

- een zonnebril
- een witte zonneklep