Nieuwjaarswandeltochtocht door het unieke landschap van de Friese Wouden te Opende.

Op 8 januari 2022 houdt de Wandelsport Vereniging Willen Is Kunnen te Drachten haar jaarlijkse Nieuwjaarswandeltocht bij Strandheem te Opende.

De tocht gaat door het mooie landschap van de Friese Wouden. Hier zijn houtwallen die rond 1750 zijn aangelegd, oorspronkelijk voor de veekering en als afscheiding voor de eigendommen.

Alle wandelaars gaan vanuit de startlocatie over het Natuurpad richting Marum.

De tocht van 6 km gaat via de Kloosterweg en een kleine omweg naar de finish.

De 12 km gaat over de Trimunterweg richting Marum voor een rust bij café Marktzicht. Via het fietspad van de Haarsterweg en de Postdijk gaat men over het viaduct van de A7. Langs de bosrand wandelt men terug naar de finish.

De 18 km heeft een rust bij Sportcentrum De Holten in Marum en ook een rust bij Fam. Siebinga Melkveehouderij. Daarna via De Wilp weer terug naar de finish. Tot slot heeft de 24 km een rust bij “Ons Centrum” van de PKN kerk en maakt daarna nog een mooie tocht door het Landgoed Coendersborg. Na een rust bij Eetcafé De Wilp gaat men weer terug naar de finish.

Op verschillende plaatsen komt men elzensingels tegen die door de betrokken agrariërs worden onderhouden.

De start vindt plaats in Café Bos, Parkweg 5, 9865 VN Opende. Tel. 0594-658040. Voor meer informatie: tel. 0512-510236/06-33786905