We hebben 91 gasten en geen leden online

De wandeltochtocht gaat door het unieke landschap van de Friese Wouden te Opende.

De tocht gaat vanuit de Friese Wouden naar het Groningse Westerkwartier. Hier zijn houtwallen die rond 1750 zijn aangelegd, oorspronkelijk voor de veekering en als afscheiding voor de eigendommen.

Alle wandelaars gaan vanuit de startlocatie over het Natuurpad richting Marum.

De tocht van 6 km gaat via de Kloosterweg en een kleine omweg naar de finish.

Vroeger was er het nonnenklooster Trimunt. De naam komt van Tribus Montibus, wat “Op drie heuvels” betekent. In de tweede Wereldoorlog stond op Trimunt de radarpost Löwe van de Duitse bezetter om geallieerde vliegtuigen op te sporen. In de omgeving vind je nog bunkerrestanten.

De 12 km gaat over de Trimunterweg richting Marum voor een rust bij café Marktzicht. Via het fietspad van de Haarsterweg en de Postdijk gaat men over het viaduct van de A7. Het Haarsterbos is een eeuwenoud bos met afgezaagde bomen om hout te krijgen. De boomstronken bleven staan en konden opnieuw uitlopen. Langs de bosrand wandelt men terug naar de finish.

De 18 km heeft een rust bij Sportcentrum De Holten in Marum. Je passert onderweg het startpunt van het Witte Nonnenpad (12 km) dat in de Romaanse kerk in Marum begint. Er is ook een rust bij Fam. Siebinga Melkveehouderij. Daarna via De Wilp weer terug naar de finish. Tot slot heeft de 24 km een rust bij “Ons Centrum” van de PKN kerk en maakt daarna nog een mooie tocht door het Landgoed Coendersborg. Na een rust bij Eetcafé De Wilp gaat men weer terug naar de finish.

Op verschillende plaatsen komt men elzensingels tegen die door de betrokken agrariërs worden onderhouden.

De start vindt plaats in Café Bos, Parkweg 5, 9865 VN Opende. Tel. 0594-658040.
Voor meer informatie: tel. 0512-510236/06-33786905

 

   
© WSV-WIK.NL alle rechten voorbehouden